Horsthoek Pioenrozen

Horsthoek Pioenrozen is een eenmansbedrijf. Ron Borst kweekt hier sinds 10 jaar vele soorten pioenrozen op 3 ha zandgrond.

Bij deze planten luistert het heel nauw wanneer er geplukt kan worden: pluk je ze te snel, dan loop je de kans dat de knoppen niet meer uitkomen, pluk je ze te laat, dan zijn de bloemen zo weer weg. Daarom is dit bij uitstek een product dat direct aan de consument verkocht kan worden, op precies hetgoede moment. Als het zover is, meestal in de meimaand, is de verkoop geopend voor zolang het duurt.
Te koop zijn dan de pioenen en andere seizoensgebonden bloemen die tegelijkertijd in bloei staan.

Om monocultuur te vermijden staan die andere planten tussen de rijen pioenen. Ook de groenbemester Phacelia, een plant die veel bijen aantrekt, staat er tussen. Een win-win-situatie voor grond, plant, dier en mens!
Omdat het oude blad van de pioenen veel lieveheersbeestjes aantrekt, worden deze in het winterseizoen in banen op het land gelegd. Als de beestjes uitkomen in het voorjaar kunnen ze de luizen gaan opruimen.
Deze en ander natuurlijke maatregelen maken het werk voor Ron extra plezierig. Zo heeft hij in de mooie elzenhaag die het land omgeeft, een aantal mezenkastjes waarin er veel broeden, ook de mezen helpen mee om ongewenste insecten weg te halen. Pioenen in de knopt zijn aantrekkelijk voor de spinmot, en die wordt weer graag gegeten door de koolmees.
En waarom zou je een dode boom altijd weghalen? Er staat er een en hierin zitten bonte spechten weer graag.
Bij elkaar maakt dit de Horsthoek een bedrijf waar het goed toeven is!

Horsthoek Pioenrozen
Ron Borst
Veurseweg t.o nr 265
Voorschoten
06 11423389

Plant- en bloemverkoop, vele soorten pioenen, zonnebloemen en asperges